Themadag Sound

Vanaf 1 januari 2020

Tijdens de themadag sound wandelen we doorheen de evolutie van klank en trilling.
De belevenis van klank, trilling en kleur kunnen balans brengen.

Laat je onderdompelen in diep ontspannen sferen van klank en kleur in de originele klankruimte van Elaisa. In deze akoestische ruimte staan acht bijzondere zuilen versierd met rozen. Deze zuilen waarin verschillende kristallen verwerkt zijn, laten de klanken op een bijzondere manier resoneren. Naargelang de diepte van de gespeelde klanken, zullen ook de kleuren van het licht mee veranderen op het speciaal gevormde spanplafond. Zelfs de vloer, een kristallen steentapijt, is uniek en draagt bij tot een niet te evenaren klankbeleving.

Deze innerlijke klankreis laat je de frequenties van klank ervaren tot diep in je cellen, je chakra’s en je emoties.

Dagindeling

 • Dagindeling
 • Ontbijt
 • Lezing
 • Sauna
 • Pauze van 12u tot 14u
 • Klankconcert
 • Yoga of Qi Gong
 • Temazcal ceremonie

Ontbijt

Voor we aan de dag beginnen gaan we samen naar het restaurant voor een smakelijk ontbijt.

Lezing

Tijdens de lezing krijg je uitleg over de werking van klank. Wat doet klank met je en hoe werkt het zowel lichamelijk, geestelijk als energetisch op je in?
Welke positieve effecten heeft het en kan het je ook confronteren met moeilijke ervaringen?

Sauna

Vervolgens gaan jullie samen in groep genieten van de combinatie van klank en trilling in de kristalsauna.
Ervaar de rust en regeneratie van lichaam, geest en ziel in deze sauna.

Pauze

Tijdens de pauze kan je gebruik maken van de standaardaccommodatie van Elaisa, zoals het gebruik van andere sauna’s. Je kan tevens genieten van de heerlijke recepten aangeboden in onze restaurants.
De pauze gaat door van 12u tot 14u. De middagmaaltijd en dranken zijn geen deel van de themadag.

Klankconcert

Geniet één uur lang van een akoestisch klankbad in de bijzondere klankruimte van Elaisa. Je maakt een klankreis waar klanken, kristallen en kleuren diep op je inwerken. Tijdens deze pure ontspanning kan je genieten van allerhande muziekinstrumenten die je weer helemaal afstemmen op frequenties van welzijn, innerlijke balans en een gevoel van vrede. De klankbeoefenaar werkt met diverse etnische instrumenten uit alle windstreken zoals bv Tibetaanse klankschalen, Didgeridoo, handpan, Sjamanen trommels, kristallen harp, …

Yoga of Qigong

Kom in contact met je lichaam en geest tijdens een half uur Yoga/qi gong. Door het voorafgaande klankconcert ervaar je al diepere innerlijke balans. Nu kan je nog meer tot geestelijke rust komen door geconcentreerd lichamelijk werk. Het bevordert de dagintegratie en stelt je open en bereidt je voor op de komende transformerende sessie in de Temazcal.

Temazcal

Een temazcal of door de Maya’s ook wel het “huis van hitte” genoemd, wordt gebruikt als onderdeel van een zweethutceremonie. Tijdens deze ceremonie ontvangt je lichaam een krachtige zuivering, het bevordert je gezondheid en brengt je geest tot rust.

Het is een terugkeren naar de essentie en de stilte van ons wezen. Een diepe verbinding met ons ware zelf, de medemens en de natuur. Door het contact met de aarde en haar natuurelementen kan je de krachtige verbinding voelen met de kracht van de natuur.

Nadat je alle ervaringen van je themadag hebt doorlopen, word je vriendelijk uitgenodigd om verder deel te nemen aan de gratis faciliteiten die Elaisa jou te bieden heeft. Geniet – kom tot rust – beleef – en herleef.

Indien je nog graag een individuele klankbehandeling wenst, dan heb je de keuze uit:

 • Tuning forks: behandelingen met therapeutische stemvorken
 • Klankschaal massage: een combinatiebehandeling van een massage met etherische olie en klankschalen
 • High frequency room: een mantra- beleving in de kristallenzandbank
 • High Frequency Chakra Tables: een klankbehandeling in combinatie met een kristallegging
 • Soundhealing

Aanbod themadagen

Ontdek onze themadagen

Aanbod

Ontdek het volledig aanbod van Elaisa